Uitkijktoren Hulzenberg

Uitzichtpunt, Natuurgebied, Wandelroute, Bos

Kom naar de uitkijktoren op de Hulzenberg, in het Bergherbos bij Stokkum. De toren is door iedereen te beklimmen.

Na de pittige klim kun je genieten van een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. De Hulzenberg heeft een hoogte van 82,4 m boven NAP en de toren zelf is 21 meter hoog. Je kijkt helemaal uit van de Veluwezoom tot Elten en verder!

De uitkijktoren is in opdracht van de gemeente Montferland gebouwd, in samenwerking met Natuurmonumenten. Al het hout komt uit het Bergherbos zelf. De toren is gebouwd door een lokale aannemer, bouwbedrijf van der Heijden.

Natuurmonumenten beschikt over verschillende routes waarin de uitkijktoren is opgenomen:

De Erfgoedroute:
Deze is 9 km lang en start bij Uitspanning 't Peeske. De uitkijktoren bevindt zich op 5 km in de route. Parkeren kan op parkeerplaats 't Peeske te Beek.

De 't Peeske-route (rode route): Deze is 7 km lang en start bij Uitspanning 't Peeske. De uitkijktoren bevindt zich op 3 km in de route. Parkeren kan op parkeerplaats 't Peeske te Beek.

De Hulzenbergroute: Deze is 5,5 km lang en start in Stokkum aan de Eltenseweg, net voor de 'Zandbulten' . De uitkijktoren bevindt zich op 3 km in de route dus ook ongeveer halverwege.

Van Natuurmonumenten bestaat er een folder over het Bergherbos, hierin kun je de onderste twee genoemde routes met plattegrond terugvinden. Deze folder is o.a. gratis verkrijgbaar bij VVV Montferland.

De Erfgoedroute is gratis te downloaden via de website van Natuurmonumenten.

Ook binnen de Toppenroute is de uitkijktoren opgenomen. De Toppenroute is ook verkrijgbaar bij VVV Montferland en bij verschillende ondernemers.

* Alleen geopend tussen zonsopgang en zonsondergang.

Contactgegevens

Uitspanning 't Peeske

Peeskesweg 12
7037 CH Beek Gem Montferland

Peeskesweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
7037 CH, Beek Gem Montferland