Welkom in Montferland! 
Groen, afwisselend en volop historie. Kleine dorpjes liggen verscholen tussen de heuvels, bossen en akkerland. In het middelpunt ligt het middeleeuwse stadje ’s-Heerenberg met z’n oude straatjes en een van de grootste kastelen van ons land, Kasteel Huis Bergh. Ga op ontdekkingstocht door Montferland en geniet van de bijzondere uitkijkjes.

stippellijn, decoratief, winter, kerst, donkerblauw
genieten, montferland,
stippellijn, decoratief, winter, kerst, donkerblauw
actief, montferland

Montferland heeft fietsliefhebbers veel te bieden!

Zo is er een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk en hebben we een uitdagende mountainbikeroute.

De route van zo’n 26 km is prima bewegwijzerd, kent zeer veel onverharde paden, heeft pittige beklimmingen en lekkere afdalingen. Vrijwel nergens is de afwisseling in het landschap zo groot als in Montferland. Fietsen is de perfecte manier om alle mooie plekjes in je eigen tempo te ontdekken. Kom genieten in Montferland, dé fietsgemeente van Nederland!

 

Naast fietsen is er nog veel meer te doen in Montferland, bekijk het hier.

tip

De ‘Montferlandse Toppen Wandelroute’ is een echte aanrader. 
Heerlijk wandelen door en rondom het Bergherbos. Dit routenetwerk is 42,2 km lang, beschikt over 18 toppen en is geheel gepijld. De route wordt geheel voorzien van bebording en d.m.v. een QR-code en tekst op een bordje wordt de wandelaar geïnformeerd over wetenswaardigheden rondom de top. Op diverse parkeerplaatsen worden informatieborden geplaatst zodat het starten van de wandeling overal mogelijk is.

lees verder...

'Mooi Montferland'

'Montferland Magazine'

Volg ons op Facebook