Montferland is aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Het netwerk van fietsknooppunten heeft zich vanuit België uitgebreid over Nederland. Inmiddels is vrijwel heel Nederland gedekt met knooppunten. Je kunt als het ware van Oostende naar Winterswijk fietsen en van Leeuwarden naar Terneuzen. Helemaal via fietsknooppunten!

Hoe werkt het fietsroutenetwerk?

Via genummerde (wit-groene) borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De fietsroutes zijn uitgezet over de beste fietspaden, vaak zelfs autovrij, en in twee richtingen bewegwijzerd. Bij de knooppunten staan panelen met informatie over het netwerk in de regio. Met behulp van deze panelen kun je je route ook tussentijds aanpassen. Heb je je route uitgestippeld? Dan is het vervolgens alleen maar pijlen volgen!

Je bepaalt zelf de gewenste fietsroute en afstand. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop! De route kan worden gepland met behulp van een fietsroutekaart die te koop is bij o.a. VVV Montferland en in onze webshop. (Fietskaart Falk, nummer 10, Achterhoek) Ook kun je 'in het veld' een route plannen met de informatiepanelen bij knooppunten. Tot slot kun je gebruik maken van een digitale routeplanner, zoals route.nl De geplande routes kun je vervolgens eenvoudig printen of downloaden als routebeschrijving, knooppunter of fietslabel.

Meer informatie over het fiets routenetwerk in Montferland en de rest van de Achterhoek vind je op www.recreatieschap.nl