In Montferland kun je heerlijk buitenrijden op je eigen samengestelde route via de mooiste ruiter- en menpaden. Je route bepaal je eenvoudig zelf. Noteer de nummers van de knooppunten waar je langs wilt rijden en volg de wit-bruine bewegwijzering van knooppunt naar knooppunt. Het knooppuntennetwerk is in beide richtingen bewegwijzerd en geschikt voor zowel ruiters als menners.

De knooppuntenkaart is binnenkort te bestellen via de webshop van VVV Montferland. Een digitale routeplanner vind je op www.ruiterenenmennen.nl

Voor gebruik van de prachtige ruiter- en menpaden in het Montferland heb je een vergunning nodig.

 

Tip!

In het prachtige Bergherbos bevinden zich aan de knooppunttrajecten zes verschillende men- en ruiterproeven. Deze hindernissen zijn zowel voor beginners als gevorderden geschikt.

 

De grens over

Wil je de grens over naar Duitsland? Houd dan rekening met andere regelgeving. Ook in Duitsland heb je een vergunning nodig voor het gebruik van de paden. De vergunning van de deelstaat Nordrijn-Westfalen is verkrijgbaar bij de landschapsdienst van Kreis Kleve via www.kreis-kleve.de of via T: +49 2821 85 448.

 

Gedragsregels

  • Draag een veiligheidshelm.

  • Je bent te gast in het terrein, behandel de natuur en andermans eigendom met respect.

  • Wijk niet af van de ruiterpaden.

  • Ruiters en menners zijn binnen de Nederlandse verkeerswetgeving bestuurders en dienen zich hieraan te houden. Rijd zo veel mogelijk rechts en geef voorrang waar nodig.

  • Ruiter- en menpaden kunnen ook door andere recreanten worden gebruikt. Houd bij het tegenkomen van andere recreanten rekening met stof en opspattend water en neem een rustig tempo aan.

  • Het is uiteraard niet toegestaan om afval achter te laten. Plaats het in een afvalbak of neem het mee.

  • Vergeet het paspoort en inentingsboekje van uw paard niet.