Berend en het Onkruyt - Kinderfietsroute

Gezinnen met kinderen die de vakantie in de Achterhoek doorbrengen hoeven zich niet te vervelen. Ga op pad met je smartphone en fiets samen de leuke kinderroute 'Berend en het Onkruyt'.

Over de route
Pages, ridders én roofridders. En jonkvrouwen natuurlijk. Daar gaat het over in het verhaal van Berend en de jacht op het Onkruyt. Berend, een jongen van bijna 9 jaar oud, komt uit een heel deftig gezin en woont een tijdje bij een andere ridder. Daar leert hij van alles, zoals het gebruiken van wapens. Maar het is wel wennen in een vreemde omgeving. En dan ligt er ook nog een roofridder op de loer….. Ga je met hem mee op avontuur?

Startpunt: TOP bij Landal Stroombroek, Landweerswal 2 in Braamt

Deze digitale route is als volgt verkrijgbaar: Download de route gratis op je smartphone via de RoutAbel app


Digitale belevingsroutes
In 2015 zijn Achterhoek Toerisme en RoutAbel een samenwerking met elkaar gestart om routes in de hele Achterhoek digitaal te ontsluiten en te vermarkten. RoutAbel, specialist in het digitaliseren van fiets- en wandelroutes, ontwikkelt belevingsroutes die via de RoutAbel route-app te downloaden zijn. Er zijn 30 cultuurhistorische routes in de Achterhoek en 24 themaroutes uitgebracht langs oorlogsverleden en middeleeuws en -industrieel erfgoed. Voor gezinnen met kinderen werden er 15 kinderroutes gedigitaliseerd.