Binnenkijken bij de St. Martinusmolen - TIJDELIJK GESLOTEN

Tijdens de openingstijden zijn er molenaars aanwezig om uitleg te geven over de werking en historie van de Sint Martinusmolen.

De windmolen Sint Martinus in Didam is een ronde stenen beltmolen uit 1855. Een brand in de molen gedurende de nacht van 11 op 12 november 1964 liep door ingrijpen van de eigenaar en de brandweer goed af. De Sint Martinus is in bedrijf gebleven tot 1973, toen werd de molen stilgezet wegens een losgeraakte roede. In 2004 werd de Sint Martinus verkocht aan Laris Wonen, die de molen in 2007 maalvaardig heeft laten restaureren. De Stichting St. Martinusmolen exploiteert de witgepleisterde molen. Zij zorgen voor het in standhouden van de molen als industrieel erfgoed en de werking van de molen.

Op de begane grond bevind zich de museumruimte waar uitleg over de verschillende soorten molens wordt gegeven en staan er verschillende materialen en onderdelen van de molen uitgestald. Ook bevind zich op de begane grond de molenwinkel waar verschillende bakproducten, jams, streekmosterd, wijn en geschenkverpakkingen van deze producten te koop zijn.

Toegang: Gratis
Geopend: Op zaterdag van 09:00 - 16:00 uur.

Opmerkingen
  • Lees de huidige voorwaarden voor een bezoek aan de molen op de website.
  • Maximaal 2 bezoekers per molenaar, gezinnen uitgezonderd.
  • Tijdelijk geen groepsbezoeken

Praktische informatie

Vanaf Dinsdag 1 januari 2019 tot en met Woensdag 1 januari 2025

Dag Van Tot
Zaterdag 09:00 16:00