De Elsenhof, agrarisch- educatieve dagrecreatie

Kom op De Elsenhof kijken hoe er het in het boerenleven aan toe gaat.

De Elsenhof is een mooi begin- of eindpunt van je wandel- of fietstocht door het mooie Montferland Geniet van een lekker kopje koffie, thee of een glaasje fris met onze eigen gemaakte weckcake. 

We kunnen je veel vertellen over het werk van vroeger en nu op de boerderij. Leer meer over de dieren, gewassen, producten en gewoontes. Kijk op onze website voor meer informatie en de arrangementen: www.de-elsenhof.nl

Vaste activiteiten:
Koe benaderen - ELKE DONDERDAGMORGEN INLOOP
De Belgische witblauwe koeien van de Elsenhof lopen in de zomer lekker buiten. De kalfjes blijven bij hun moeder. Koeien zijn nieuwsgierig, maar ook wat schuw. Op de Elsenhof leer je hoe de koeien te benaderen. Met een lekkere koek in het vooruitzicht, vinden ze het leuk om bezoekers te ontvangen. Elke donderdagmorgen kun je zo bij ons aankomen en onze koeien leren kennen.
Ben je erin geslaagd, dan krijg je een certificaat.

Alleen in de zomer:
Bijen benaderen. ELKE DINSDAGMORGEN INLOOP
Op de Elsenhof kun je als een echte imker kijken hoe de bijen honing maken. Je leert hoeveel soorten bijen er zijn en hoe het kan dat er zoveel verschillende soorten honing zijn. Je mag de verschillen natuurlijk ook even proeven. Elke dinsdagmorgen kun je zo bij ons aankomen om deze unieke ervaring mee te maken. Trek wel een lange broek en een blouse met lange mouwen aan!
Ben je geschikt om het vak van imker te gaan leren? Dan krijg je een certificaat

Praktische informatie

Vanaf Donderdag 29 oktober 2015 tot en met Donderdag 1 december 2016

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Dinsdag 12:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00