Expositie 'Old Grei' in Stadsmuseum Bergh

Stadsmuseum Bergh start zomerseizoen 2018
Op tweede paasdag, 2 april 2018, opent Stadsmuseum Bergh weer dagelijks haar deuren. Dit willen we markeren met activiteiten op deze dag en de start van een bijzondere expositie.
Op deze dag zullen vrijwilligers in historische kleding de bezoekers ontvangen en het museum is in paassfeer gebracht. Kinderen kunnen eieren zoeken. Verder zal het St. Antoniusgilde in de middag nog vendelzwaaien en zal deze openingsdag ook muzikaal worden opgeluisterd.

Expositie Old Grei
De vrijwilligers, die actief zijn in het museum hebben gebruiksvoorwerpen van hun voorouders opgezocht, waaraan zij een bijzondere herinnering hebben, of waarover zij een bijzonder verhaal kunnen vertellen. In het museum is ruimte gemaakt voor een expositie waarin deze voorwerpen ten toon worden gesteld en bezoekers kunnen kennis nemen van de bijbehorende verhalen. Bezoekers zullen veel herkennen en herinneringen kunnen worden opgehaald. Wanneer deze expositie een succes blijkt, wordt de expositie voortgezet met de waardevolle oude gebruiksvoorwerpen van de bewoners van Bergh.

Waarom een historisch museum in Bergh?
Als je je verdiept in het verleden gaat er een wereld voor je open. Tegenwoordig vinden we geschiedenis zo interessant dat er TV programma’s aan worden gewijd. Het zelf beleven in een museum en op historische plekken is nog het mooist.
Door middel van een audiotour, multimedia, speciale belichting en videobeelden waan je jezelf in het verleden van Bergh. Vijf historische vrouwen van Bergh vertellen je hun spannende verhalen. Zie hoe oorlog, heksen, intriges, macht en geld toen vaak de hoofdrol speelden. Ervaar hoe mensen leefden aan de hand van o.a. de stadsmaquette met animaties.

Entree: €3 p.p. / Kinderen tot 17 jaar: € 1,- / Groepen vanaf 10 personen, alleen op afspraak, €2,- p.p.

Meer informatie over het museum is te vinden op de website van het museum.

Vanaf Maandag 2 april 2018 tot Vrijdag 1 juni 2018

Dag Van Tot
Zondag 10:30 17:00
Maandag 10:30 17:00
Woensdag 10:30 17:00
Donderdag 10:30 17:00
Vrijdag 10:30 17:00
Zaterdag 10:30 17:00

* Voor actuele openingstijden in en buiten het hoogseizoen en tijdens vakanties en feestdagen verwijzen wij je naar de website van het Stadsmuseum.

Marktstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
7041 AH, 's-Heerenberg