Filmhuis Didam

Al 19 jaar Filmhuis Didam!

Wist u dat Didam al sinds 1998 een filmhuis heeft? We zijn gevestigd in gebouw Waverlo van complex Meulenvelden, aan de Kerkstraat in Didam. De filmzaal heeft 70 stoelen en een scherm van 5,5 meter breed.

Kijk voor het actuele programma op de website van het filmhuis.

Het Filmhuis is een vrijwilligersorganisatie die met behulp van enthousiaste medewerkers iedere maandag- en vrijdagavond en één dinsdagmiddag in de maand films vertoont in een huiselijke sfeer (entree 7 euro). Het aanbod varieert van drama en komedie tot spanning en muziek. Tevens draaien we regelmatig kinder- en jeugdfilms (entree 5 euro). Op verzoek kunnen we ook films draaien bij speciale gelegenheden of voor besloten groepen. Ook is er komend seizoen weer een avond Film en Boek. En zoals elk jaar organiseren we de Diemse Filmdagen. Deze vallen dit jaar op 3, 4 en 5 november. Drie dagen films en allerlei extra’s zoals live muziek, hapjes en drankjes.

Tijdens De Diemse Filmdagen organiseren we voor de tweede maal een filmcompetitie. Elke amateurfilmer krijgt de kans om een filmpje van maximaal 10 minuten aan het publiek te vertonen. Voor de allerbeste film ligt de ‘Didam Draait Door’-filmprijs in het verschiet. Inschrijven kan kosteloos op de website van Filmhuis Didam. Hier staan ook de spelregels. Uit alle geaccepteerde films selecteren we de beste films voor de finaleronde op zaterdagmiddag 4 november. De winnaar zal op deze middag de tweede ‘Didam Draait Door’-filmprijs in ontvangst nemen.

U kunt automatisch op de hoogte blijven van de voorstellingen via onze website, nieuwsbrief, facebook en twitter. De vrijwilligers van Filmhuis Didam nodigen verder iedereen uit om Vriend Van het Filmhuis te worden. Vrienden krijgen onder meer korting op de toegangsprijs. Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op www.filmhuisdidam.nl.

In samenwerking met ‘Burgers van Diem’ opent Filmhuis Didam op vrijdag 25 augustus het nieuwe filmseizoen in Caribische sferen met Dubbelspel.

De vrijwilligers van Filmhuis Didam wensen u een fijne zomer en begroeten u graag in het nieuwe filmseizoen.

Waverlo Model.NdtrcItem.HouseNumber
6942 RG, Didam