GEANNULEERD 48e Batavierenrace

Op 1 mei klinkt het startschot voor de grootste estafetteloop ter wereld: de Batavierenrace.

De 48e editie van de Batavierenrace zal 's avonds om 22.30 uur van start gaan vanaf de Grote Markt in Nijmegen en kent drie herstarten in Ulft, Barchem en Enschede. De finish vindt plaats op de campus van de Universiteit Twente. Eén van de etappes doorkruist de gemeente Montferland.

350 teams, met in totaal 8500 studenten, zullen de route van Nijmegen naar Enschede afleggen. Een afstand van 175 km ! Aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records. De Batavierenrace heeft de status van topsportevenement en haar Universiteitscompetitie is erkend als Nederlands Studenten Kampioenschap. In de Universiteitscompetitie strijden de verschillende universitaire steden van Nederland om de felbegeerde wisselbeker.

De route loopt van Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek naar de campus van de Universiteit Twente. De deelnemers komen vanuit Duitsland via 's-Heerenberg in de vroege ochtend Nederland weer in. Ze zullen dan door 's-Heerenberg en Azewijn komen voordat ze richting Ulft lopen. Dit zal op zaterdag 2 mei zijn tussen ongeveer 02:00 uur en 06:30 uur * voordat het peloton Montferland weer heeft verlaten.


Kortom, een jaarlijks terugkerend mammoetevenement met een uniek karakter: een mengeling van topsport en zwoegend recreëren. De Batavierenrace laat inwoners en bezoekers graag meegenieten van dit prachtige evenement.

Voor actuele informatie, etappes en de route kijk je op de website.

*Deze tijden zijn enigszins een schatting.

Praktische informatie

Zaterdag 2 mei 2020 vanaf 02:00

* Doorkomsttijd Montferland: 's-Heerenberg en Azewijn. Dit zal op zaterdag 2 mei zijn tussen ongeveer 02:00 uur en 06:30 uur * voordat het peloton Montferland weer heeft verlaten.