Grensoverschrijdend busarrangement – Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

Het programma kan er zo uit zien:

10.30 uur Ontvangst met koffie in Grand Café Heeren Dubbel op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh.
11.00 uur Een grensoverschrijdende bustocht van 1 ½ uur:
via het prachtige natuurschoon van de Achterhoek gaat u met uw bus de Duitse grens over waar een bezoek wordt gebracht aan de Eltenberg. Op de Eltenberg ziet u aantal interessante bezienswaardigheden die herinneren aan de vroegere rumoerige tijden op de heuvel. Een deskundige gids zal u op alle locaties van de nodige tekst en uitleg voorzien.
13.00 uur Een heerlijke lunch in buffetvorm in het koetshuis bij Huis Bergh: 2 x koffie of thee - 2 broodjes p.p. - Beleg: ham en kaas op schaal - rozijnenbol
14.00 uur Aansluitend neemt u een kijkje in de schatkamer van de middeleeuwen van Kasteel Huis Bergh, met o.a. de vroege Italiaanse schilderkunst en middeleeuwse handschriften en incunabelen. Kasteel Huis Bergh is het grootste en best bewaarde kasteel van Nederland. Wandeling rondom het kasteel en in ons parkbos de Plantage op eigen gelegenheid. Er is een route uitgezet van 2 kilometer. U krijgt een wandelroute mee.  Ter afsluiting een kopje thee of koffie.


Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs Vanaf 20 personen: €26,00 per persoon.

* Te reserveren tijdens de openingstijden van Huis Bergh. Naar de mogelijkheden van een uitgebreidere lunch kunt u informeren. Een arrangement is natuurlijk ook volledig naar wens aan te passen. Neem in dat geval contact met ons op, of maak een vrijbli