Grote Carnavalsoptocht 's-Heerenberg

Op zondag 23 februari organiseert carnavals vereniging d'Olde Waskupen de grote carnavalsoptocht. Een gezellige stoet van wagens, groepen etc. trekt door de straten van 's-Heerenberg.

De optocht begint om 11 minuten over twee vanaf de Slotlaan in 's-Heerenberg. Dit is de straat aan de Beekse of Stokkumse kant van 's-Heerenberg.

Route grote optocht:
Slotlaan, Peeskesweg, Stokkumseweg, rechts Zeddamseweg, rechts Molenpoortstraat, Molenstraat, Marktstraat, Oudste Poortstraat, links Klinkerstraat, rechts Groenestraat, links Touwslagersbaan, rechts Grote Nekkum, plein over, Schoolstraat, links Latkampstraat, rechts Groenestraat,De Brink, links Plantsoensingel Midden, links Lengelseweg, rechts Plantsoensingel Noord, links Oude Doetinchemseweg, Molenpoortstraat, Molenstraat en einde optocht voor het voormalig Stadhuis.

Ontbinden van de optocht via, Marktstraat, Emmerikseweg, Plantsoensingel Zuid

Parkeren:
  • Het Goor:Rij via Zeddam, via Ulft of via Duitsland naar 's-Heerenberg en parkeer de auto op industrieterrein Het Goor. Vandaar is het een kleine tien minuten lopen naar het parcours van de route en nog tien minuten extra om in de binnenstad te komen.
  • Sportcomplex LACO Montferland (let op beperkt i.v.m. uitrit carnavalswagens)
  • Grensovergang centrum (Gouden Handen)
  • Voor mensen in rolstoel of als men slecht ter been: Plantsoensingel Zuid

Let op!! Alle toegangswegen tot het centrum van 's-Heerenberg zijn vanaf 12.30 uur gesloten voor al het verkeer.

Kijk voor meer informatie over de optocht, tips voor bezoekers of informatie over de overige optochten in 's-Heerenberg op de website van D'Olde Waskupen.


Praktische informatie

Zondag 23 februari 2020 vanaf 14:11