Historisch Kinderfeestje in ’s-Heerenberg - Heemkundekring Bergh

Met ingang van 17 september 2016 organiseert de Heemkundekring Bergh historische kinderverjaardagen voor kinderen vanaf zes tot twaalf jaar. Deze tocht gaat langs enkele bijzondere en historische punten in de stad, waarbij een ervaren gids spannende verhalen vertelt over hoe het er vroeger in de middeleeuwen aan toeging.

 

Bij de start krijgt de jarige onder het genot van een ijsje of drankje, de penning van de stad en is voor die dag de stadsburgemeester.

 

Tijdens de tocht krijgen de kinderen een spectaculair uitzicht te zien vanuit de toren van de Pancratiuskerk. Aansluitend wordt er een bezoek gebracht aan de wapenkamer van het kasteel Huis Bergh waar zij tot ridder worden geslagen. Het geheel wordt afgesloten met een middeleeuwse maaltijd en bijbehorend drankje. Na afloop krijgt de jarige nog een leuk cadeautje.

 

De historische kinderverjaardagen zijn te boeken vanaf 17 september en worden uitsluitend gehouden op de woensdag- en zaterdagmiddagen vanaf 14.00 uur.

 

Tijdsduur: ca. 2½ uur.

Kosten: euro 12,50 p.p.
Wie: Kinderen van 6 tot 12 jaar oud.

Bron: Heemkundekring Bergh

Praktische informatie

* De historische kinderverjaardagen zijn te boeken en worden uitsluitend gehouden op de woensdag- en zaterdagmiddagen vanaf 14.00 uur.