In de Voetsporen van Adela en Balderik

Macht, intriges, oorlog, familievetes. Dit zijn de ingrediënten voor een mooie fiets- en wandeltocht door Montferland en omgeving.

In de zomermaanden staan de historische figuren Adela en Balderik centraal in deze uitgezette tochten. Ze nemen je mee naar het roemruchte verleden van dit echtpaar dat ooit in Montferland resideerde en doet plaatsen aan die belangrijk waren in hun leven .

Wandel- & Fietsroute
De wandelroute voert door het groene Bergherbos naar Motte Montferland. Op deze Motte stond ooit hun burcht Uplade. De Fietsroute doet het Duitse grensgebied aan, waaronder de Eltenberg. Vanaf hier heeft men een prachtig uitzicht over het Rijndal en is de Drususbron uit de 10e eeuw te bezoeken. De wandel- en fietsroute starten bij het Stadsmuseum Bergh ,waar ook de routeboekjes te koop zijn. In het boekje vind je een uitgebreide beschrijving over de geschiedenis van Adela en Balderik, een routebeschrijving en vouchers voor een versnapering onderweg.

Expositie
In het museum is een nieuwe expositie te bewonderen waarin Adela en Balderik de hoofdrol spelen. Te zien zijn o.a. twee in opdracht van Adela geslagen munten, een nieuwe maquette van de Motte en verschillende artefacten.

Feestelijke opening
De feestelijke opening van de expositie en de routes zal plaatsvinden op 14 juli bij het Stadsmuseum. Er zullen deze dag verschillende activiteiten plaatsvinden en ook ‘Adela en Balderik’ zullen hierbij in levende lijve aanwezig zijn. Schud ze de hand! 

Storyteller Giny Drent zal op de Motte Montferland om 13:30 uur het verhaal over Adela en Balderik tot leven brengen.

Kosten wandel - of fietsroute boekje 
€3,50 inclusief:
  • Routebeschrijving + Routekaart
  • Beschrijving bezienswaardigheden onderweg
  • Korting Stadsmuseum Bergh voor 2 pers.
  • Coupons van verschillende ondernemers voor een hapje of drankje onderweg (geldig tot september 2019)
  • Het verhaal over Adela en Balderik 

Praktische informatie

Vanaf Zondag 14 juli 2019 tot en met Maandag 30 september 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:30 16:30
Dinsdag 12:30 16:30
Woensdag 12:30 16:30
Donderdag 12:30 16:30
Vrijdag 12:30 16:30
Zaterdag 12:30 16:30

* Het routeboekje is bij het Stadsmuseum te koop tijdens de openingstijden van het museum.