"Je bent wat je leest " Bibliotheek Montferland ('s-Heerenberg)

November staat in het teken van eten. Voeding is namelijk het thema van Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland.

Vanaf 1 november ligt in de Bibliotheek Montferland voor leden én niet-leden het boek ‘Je bent wat je leest’ klaar. In de tweede week van november is de Kookboekenweek met twee kookworkshops in de bibliotheek.

Over eten valt veel te schrijven. Het is in veel romans een belangrijk motief en er is een groot aanbod van informatieve boeken. Kookboeken zijn zelfs één van de populairste genres. In het boek van Nederland Leest staan vijf thema’s rondom voeding centraal: koken, cultuur & lifestyle, gezondheid, voedingstechnologie en milieu. Een boek met recepten, essays en verhalen. Haal het snel in de Bibliotheek, want op is op!

De Kookboekenweek draait helemaal om de smakelijkste kookboeken. In Bibliotheek Montferland maak je kennis met recepten uit het Midden Oosten.

Tijdens een kookworkshop leer je mezzes maken. Dat zijn kleine hartige hapjes. Na afloop van de workshop is er een gezamenlijke maaltijd en deelnemers krijgen de recepten (en mezzes die over zijn) mee naar huis.
De workshops vinden plaats op:
  • Dinsdag 13 november van 14:00 – 16:00 uur in Bibliotheek ’s-Heerenberg
  • Zaterdag 17 november van 10:00 – 12:00 uur in Bibliotheek Didam.
Iedereen kan meedoen, je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn. Deelname kost €8,-. Geef je vóór 8 november. Dat kan in de bibliotheek, telefonisch via 0316- 22 11 84 of mail naar info@bibliotheekmontferland.nl.

Vanaf Donderdag 1 november 2018 tot en met Vrijdag 30 november 2018

Dag Van Tot