Kinderactiviteit in de herfstvakantie op Huis Bergh

Beleef de geschiedenis in het kasteel.
Wist jij dat de heilige Dionysius zijn eigen hoofd begroef op een heuvel in Parijs? Dit en nog veel meer kun je in de herfstvakantie ontdekken in kasteel Huis Bergh. Want waar kun je het kinderboekenweekthema geschiedenis beter beleven dan in een kasteel?

Kinderen van 5 tot 10 jaar gaan met behulp van een iPad en een audiotour op zoek naar de verhalen achter de kunst. Zo ontdekken ze dat het verhaal van Sint Franciscus ten grondslag ligt aan Dierendag en dat zelfs de stoere ridder en opperbevelhebber Hendrik van den Bergh al in de 17e eeuw een sinterklaaskadootje kreeg…  Kinderen ontdekken de verhalen door telkens antwoord te geven op de themavraag van de kinderboekenweek: Wat gebeurde er toen? En toen? En toen?

Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de prachtige geschiedenisboeken die de kinderboekenweek voortbrengt of heeft voortgebracht. Kasteel in zicht! is zo’n een prachtig boek van Ida Schuurman en Irene Goede. In Kasteel in zicht! kom je veel te weten over een aantal kastelen in Nederland en Vlaanderen, waaronder Huis Bergh. Lees over de geschiedenis van de kastelen en hun bewoners, zoals stoere ridders en kasteelvrouwen, beroemde gevangenen en hun straffen, eetgewoonten,
wenteltrappen, valhekken en een kiepbed… En natuurlijk staan er ook griezelige spookverhalen in dit boek!

Datum: Kinderen en hun (groot)ouders zijn van harte welkom op 14, 18, 21 en 25 oktober om de verhalen achter de kunst te ontdekken.
Openingstijden:  van 12.30-16.30 uur.
Reserveren via de website www.huisbergh.nl

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Kinderen € 8.50

Dag Van Tot Toelichting
Zondag 25 oktober 2020 12:30 16:30

* Vooraf reserveren !