Markthal Didam

In Nederland zijn nog twee overdekte markthallen waar een echte weekmarkt plaatsvindt. De uit 1951 daterende markthal in Didam is er daar één van.

Elke vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur verkopen marktlieden verse producten zoals vis, kaas, groenten, bloemen en brood. Maar ook kan men terecht voor sieraden, snuisterijen en kleding.

Daarnaast wordt de markthal regelmatig gebruikt voor grote evenementen. Met een oppervlakte van ruim 1200 m2 en voldoende parkeerruimte in de omgeving is de markthal daarvoor bij uitstek geschikt. Een overzicht van alle evenementen in de Markthal vind je hier.

Geschiedenis
De markthal als historisch monument: van Rotterdam, via Berlijn, Madrid en Londen is de stap ‘klein’ naar Didam. In 1951 opende markthal Didam haar deuren. Een vanuit de Delftse school ontworpen markthal die tot 1974 gebruikt werd voor veehandel, maar ook voor verkoop van kleding. Na die tijd ontstond een meer multifunctioneel gebruik van de markthal, waarin het inspeelde op de behoefte van de consument. Tot op de dag van vandaag is de markthal in gebruik en staat de weekmarkt sinds jaar en dag fier overeind. Voor Didam heeft de markthal sociaal, economisch en historisch belang, waarbij het de herinnering aan de oorsprong van Didam levendig houdt. Juist het voorbeeld van Didam illustreert dat een markthal niet alleen floreert in grote moderne steden, maar door een variërend aanbod op veel locaties kan bestaan.

Meer informatie, foto's en feiten zijn te vinden op de website van de Oudheidkundige Vereniging Didam (OVD)

Bron: www.markthaldidam.nl

Marktplein Model.NdtrcItem.HouseNumber