Montferlandse Toppen Wandelroute

De ‘Montferlandse Toppen Wandelroute’ is een echte aanrader. Speciaal voor het Montferland is deze 42,2 km lange internationale, lange afstandsroute die 18 Montferlandse heuvels verbindt een primeur. De toppen zijn de uitgangspunten van spannende en gevarieerde wandelingen. Door middel van knooppunten kan de wandelaar kiezen voor secties van de route, maar door haar lengte is de wandelroute ook een prima basis voor meerdaagse arrangementen. De hele route is voorzien van bebording en kan in twee richtingen gelopen worden.

De route is een idee en initiatief van de Montferland Vakantiekrant. Het idee achter de route is om al wandelend de 18 ‘Toppen’ van Montferland aan te toen. Elke top heeft een naam en een verhaal.
Wetenswaardigheden over het unieke gebied wat zich voor het oog van de wandelaar ontrolt, wordt op elke top gecommuniceerd, door middel van een QR code op bordjes die men kan scannen met een smartphone. En voor wie niet de volle 42,2 km wil of kan lopen zijn er middels knooppunten kortere routes af te leggen, zowel linksom als rechtsom.

Nederland is een bijzondere internationale lange afstandsroute rijker in een gebied wat het dubbel en dwars verdient, ontdekt en steeds weer herontdekt te worden. Buiten Limburg kennen wij in ons land geen gebied zo heuvelachtig dan het Montferland en toch zo divers, daar waar het heuvelland afdaalt naar de oevers van de Rijn. Het Montferland vindt je nergens anders. De Toppenroute is een geweldig uitgangspunt voor een meerdaags verblijf.

LET OP! De vernieuwde kaart van de Montferlandse Toppen Wandelroute is verkrijgbaar via de webshop van VVV Montferland: www.vvvmontferlandwebshop.nl.

En via de volgende ondernemers:
  • VVV infopunt Meulenvelden in Didam
  • VVV folderpunt Stadsmuseum Bergh in 's-Heerenberg
  • Huis Bergh in 's-Heerenberg
  • Brinks Pannenkoeken in Zeddam
  • Het Montferland in Zeddam

Praktische informatie

Tocht/Route
Gemarkeerd Ja
Route typering Natuurroute
Route kenmerken LF route