ORANJEFIETSROUTE - In het spoor van de Oranjes

De Oranjefietsroutes van Lingen naar Apeldoorn en van Apeldoorn naar Moers zijn een ideale leidraad om op sportieve wijze meer te weten te komen over de geschiedenis van het Huis Oranje-Nassau. Terwijl je door een fraai en afwisselend landschap fietst, duik je steeds dieper in de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis. Dat staat met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan het begin van een nieuw hoofdstuk van een eeuwenoud boek. Op alle routes kom je kastelen vol pracht en praal en prachtige historische gebouwen tegen – ideaal voor spannende ontdekkingstochten. Maak gebruik van de mogelijkheid om de EUREGIO – met diverse gemeenten aan beide zijden van de Nederlandse en Duitse grens – op een nieuwe, interessante manier te ontdekken.

Oranjefietsroute
De fietsroute is deel van de Oranjeroute Nederland-Duitsland, waar je grensoverschrijdend kennismaakt met het wel en wee van het Nederlandse koningshuis Oranje-Nassau. In het indrukwekkende landschap van de Nederlands-Duitse grensstreek zie je de geschiedenis van de Oranjes overal om je heen.

Via een goed aangegeven route kun je twee trajecten fietsten:
  • Van Lingen, Bad Bentheim, Diepenheim naar Apeldoorn 
  • Van Apeldoorn via ’s-Heerenberg naar Kleve en Moers. 
Beide trajecten zijn weer onderverdeeld in etappes. Je kunt de fietstocht dus altijd onderbreken waar en wanneer je wilt. De totale lengte van beide trajecten bedraagt 455 km.

Traject Apeldoorn - Moers
De Oranjefietsroute voert je via een goed aangegeven route door een schilderachtig landĀ­schap van Apeldoorn naar het Duitse Moers. Onderweg is er gelegenheid voor talrijke tussenstops: in Brummen, Rheden, Doesburg, Doetinchem, Zevenaar en ’s-Heerenberg aan Nederlandse zijde en in Emmerich am Rhein, Kleve, Bedburg-Hau, Kalkar, Xanten en Rheinberg aan de Duitse kant van de grens. Klik HIER voor meer informatie over het traject Apeldoorn-Moers en de verschillende etappes.

Afstand: Het gehele traject van Apeldoorn tot Moers heeft een afstand van 225 km.

Hoe het werkt
De route maakt gebruik van het fietsknooppuntensysteem, en kan in twee richtingen worden afgelegd. Bovendien zijn op gezette plaatsen speciale routebordjes geplaatst met het logo van de Oranjefietsroute. Langs de route vindt je informatieborden met interessante verhalen over het Nederlandse koningshuis. En uiteraard zijn er langs de route meer dan genoeg rustpunten te vinden waar je even kunt pauzeren of kunt picknicken.

Verkoop Oranjefietsroute
De Oranjefietsroute is te koop bij VVV Montferland locatie Gouden Handen of te bestellen via de webshop.