Schuttersbogenroute Didam - Fraaie fietsroute in mooie omgeving

Al vele jaren worden er in Didam schuttersbogen geplaatst ter ere van de koningen en schutterijen. In 2017 was het aantal schuttersbogen zelfs gegroeid tot maar liefst 45, de één nog fraaier dan de ander.
Dit jaar is het de zes-en-twintigste keer dat de Stichting Bevordering Toerisme Didam de schuttersbogenroute organiseert.

Duizenden deelnemers hebben in de afgelopen jaren genoten van deze kleurrijke route en reeds vele keren gefietst. De erebogen worden gebouwd door buurtschappen, vriendenclubs en straatverenigingen. De werkzaamheden vragen veel voorbereidingen, organisatie en tijd. Elk jaar iets nieuws te brengen vraagt dan ook de nodige creativiteit. Het maken van roosjes en roosvormige versieringen (rozetten)  is een taak van de dames. De vraag, die elk jaar naar voren komt, is dan ook: hoe kunnen wij dit jaar weer iets verrassend brengen? Dat er in en rondom Didam, Loil en Nieuw-Dijk zoveel schuttersbogen worden geplaatst, komt omdat er in dit gebied zeven schutterijen zijn - met een gezamenlijk ledenaantal van rond 2000 – die hun schuttersfeesten gelijktijdig vieren.

De schuttersbogenroute leidt je niet alleen langs kleurrijke erebogen, maar ook door een mooi landschappelijk gebied.

De route kan worden gefietst: zondag 21 juli, maandag en 22 juli.

Kijk voor meer informatie en de verkooppunten van de fietsroute op de website.

Dag Van Tot Toelichting
Zondag 21 juli 2019