Sieraden met stenen uit de Rijn

In het Montferland en omgeving liggen veel stenen die in de IJstijd hier naar toe zijn gebracht. Naast mooi gekleurde en gevormde kiezels zijn er zelfs halfedelstenen te vinden. Tijdens een workshop leer ik je ontdekken dat er tussen de ruwe stenen "sieraden" zijn te vinden. We gaan zoeken langs de rivier en de mooiste stenen in mijn atelier machinaal bewerken.

Met mijn sieraden wil ik mensen laten zien dat er in de eigen omgeving schoonheid voor het oprapen ligt. Behalve het ontwerpen, het maken en de verkoop van sieraden geef ik ook workshops edelsmeden en stenen slijpen, waarin ik probeer anderen te laten ervaren wat er langs de Rijn te vinden is. Stenen waar je normaal gesproken over heen loopt maar waar de mooiste sieraden in verborgen liggen.

De workshops beginnen met het zoeken van stenen. Daarna kunnen ze in mijn atelier bewerkt worden tot een steen die geschikt is om er een sieraad van te maken. Dit kan door zagen, slijpen, polijsten en boren. Koper of zilver kunnen gebruikt worden om het een sieraad te maken. Als je niet van sieraden houdt dan is het leuk om de verschillende manieren te ontdekken die er zijn om stenen te bewerken.

Voor een bezoek aan het winkeltje/atelier of voor het volgen van een workshop kan een afspraak gemaakt worden door te bellen of een mail te sturen. Omdat het atelier niet groot is en ik iedereen voldoende aandacht wil kunnen geven is er een maximum van 4 deelnemers aan een workshop  In periodes dat de waterstand te hoog is om stenen te zoeken zijn er voldoende stenen beschikbaar in het atelier.

Prijsinformatie
De prijzen voor de workshops liggen tussen de 17,50 en de 65,00 euro per persoon. Zie voor meer informatie mijn website.