St. Martinusmolen

De windmolen Sint Martinus in Didam is een ronde stenen beltmolen uit 1855. Een brand in de molen gedurende de nacht van 11 op 12 november 1964 liep door ingrijpen van de eigenaar en de brandweer goed af. De Sint Martinus is in bedrijf gebleven tot 1973, toen werd de molen stilgezet wegens een losgeraakte roede. In 2004 werd de Sint Martinus verkocht aan Laris Wonen, die de molen in 2007 maalvaardig heeft laten restaureren. De Stichting St. Martinusmolen exploiteert de witgepleisterde molen. Zij zorgen voor het in standhouden van de molen als industrieel erfgoed en de werking van de molen.

Op de begane grond bevind zich de museumruimte waar uitleg over de verschillende soorten molens wordt gegeven en staan er verschillende materialen en onderdelen van de molen uitgestald. Ook bevind zich op de begane grond de modewinkel waar verschillende bakproducten, jams, streekmosterd, wijn en geschenkverpakkingen van deze producten te koop zijn.

Toegang: Gratis.

Geopend: Op zaterdag van 09:00 - 16:00 uur. Voor groepen kan men ook op andere tijden terecht voor een bezoek aan de molen. Een afspraak is te maken via de mail:  stmartinusmolen@chello.nl

Soort gebouw Molen
Bouwjaar 1855
Soort molen Windmolen
Huisdieren
Huisdieren Huisdieren niet toegestaan
Zien, Doen & Beleven
Productverkoop/museumshop Ja
Rondleidingen Ja
Fotograferen toegestaan Fotograferen met flits toegestaan
Kaartverkoop Geen kaartverkoop
Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Nee
Aangepast voor gehandicapten Nee
Voorzieningen voor blinden en slechtzienden Nee
ITS geclassificeerd Nee
rolstoel (op aanvraag) beschikbaar Nee
gehandicaptenparkeerplaats Nee
rolstoeltoegankelijk toilet Nee
Toelichting toegankelijkheid Begane grond is goed, verder moet je met smalle en steile trappen omhoog.
Vervoer
Autovrij terrein Ja
Eigen parkeerterrein Nee
Parkeren bij accommodatie Ja
Parkeergarage Nee
Betaald parkeren Nee
Parkeergelegenheid bussen Nee
kinderen Ja
groepen Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
studenten Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
Faciliteiten (Algemeen)
Garderobe Geen garderobe
Voor kinderen
Kinderen alleen o.l.v. volwassene Ja
Cultuur
Reserveren reserveren voor groepen verplicht
Prijs
toelichting prijs Via zgn. ‘vrienden van de molen’ kunnen individuele belangstellenden het werk van de stichting steunen door een jaarlijkse donatie van minimaal € 7,50.
Contactinfo zakelijk
Contactpersoon Frans Reesing