Stadsmuseum Bergh

Een dag in 's-Heerenberg begin je natuurlijk bij het Stadsmuseum Bergh!

Vijf historische vrouwen van Bergh vertellen je hun spannende verhalen. Door middel van een audiotour, multimedia, speciale belichting en videobeelden waan je jezelf in het verleden van Bergh. Zie hoe oorlog, heksen, intriges, macht en geld toen vaak de hoofdrol speelden. Ervaar hoe mensen leefden aan de hand van de stadsmaquette met animaties.

Stadswandeling
Het Stadsmuseum is ook dé perfecte locatie voor de start van een Stadswandeling door 's-Heerenberg. Zelfstandig wandel je aan de hand van een gidsje door het oude historische centrum van de stad, door de tuinen van het voormalig klooster Gouden Handen en naar het kasteel Huis Bergh. Dit gidsje 'Stappen in het verleden' is o.a. verkrijgbaar bij het museum of via de webshop van VVV Montferland.

• Donderdag t/m Zondag van 12.30 tot 16.30 uur.
  • Reserveer bij voorkeur telefonisch 06-19 98 14 57.
  • Je kunt ook bij aankomst bij het museum ter plekke reserveren.
  • Het museumbezoek duurt maximaal 1,5 uur.
  • Per keer is er plaats voor maximaal 6 bezoekers. Dat kunnen individuele personen, gezinnen of partners zijn.
  • Gezinnen mogen maximaal uit 4 personen bestaan, gezien de smalle looproutes in het museum.
  • Tijdelijk is  het niet mogelijk om een groepswandeling te maken met een ervaren gids. Klik hier voor meer info over toekomstige wandelingen.
  • Tijdelijk kan het museum geen groepen ontvangen. Meer informatie over het museum, groepen en kinderfeestjes is te vinden op de website van het museum.

Waarom een historisch museum in Bergh? Als je je verdiept in het verleden gaat er een wereld voor je open. Tegenwoordig vinden we geschiedenis zo interessant dat er TV programma’s aan worden gewijd. Het zelf beleven in een museum en op historische plekken is nog het mooist.

Van Tot Toelichting
Volwassenen € 4.00
Kinderen Gratis toegang   t/m 12 jaar
Pashouders € 3.00 Museumkaarthouders
Groepen € 3.00 Vanaf 10 personen (tijdelijk niet mogelijk)

Vanaf Woensdag 3 juni 2020 tot en met Zaterdag 31 oktober 2020

Dag Van Tot
Zondag 12:30 16:30
Donderdag 12:30 16:30
Vrijdag 12:30 16:30
Zaterdag 12:30 16:30

* Voor actuele openingstijden in en buiten het hoogseizoen en tijdens vakanties en feestdagen verwijzen wij je naar de website van het Stadsmuseum.