Stadsmuseum Bergh

Een dag in 's-Heerenberg begin je natuurlijk bij het Stadsmuseum Bergh!

Vijf historische vrouwen van Bergh vertellen je hun spannende verhalen. Door middel van een audiotour, multimedia, speciale belichting en videobeelden waan je jezelf in het verleden van Bergh. Zie hoe oorlog, heksen, intriges, macht en geld toen vaak de hoofdrol speelden. Ervaar hoe mensen leefden aan de hand van de stadsmaquette met animaties.

Het Stadsmuseum is ook dé perfecte locatie voor de start van een Stadswandeling door 's-Heerenberg. Zelfstandig wandel je aan de hand van een gidsje door het oude historische centrum van de stad, door de tuinen van het voormalig klooster Gouden Handen en naar het kasteel Huis Bergh. Dit gidsje 'Stappen in het verleden' is o.a. verkrijgbaar bij het museum. Ook is het mogelijk om op afspraak een groepswandeling te maken met een ervaren gids. Klik hier voor meer info over de wandelingen.

Meer informatie over het museum, groepen en kinderfeestjes is te vinden op de website van het museum.

Waarom een historisch museum in Bergh? Als je je verdiept in het verleden gaat er een wereld voor je open. Tegenwoordig vinden we geschiedenis zo interessant dat er TV programma’s aan worden gewijd. Het zelf beleven in een museum en op historische plekken is nog het mooist.

Vanaf Donderdag 1 november 2018 tot en met Maandag 1 april 2019

Dag Van Tot
Zondag 13:30 16:30
Zaterdag 13:30 16:30

Vanaf Maandag 1 april 2019 tot en met Donderdag 31 oktober 2019

Dag Van Tot
Zondag 10:30 17:00
Maandag 10:30 17:00
Woensdag 10:30 17:00
Donderdag 10:30 17:00
Vrijdag 10:30 17:00
Zaterdag 10:30 17:00

* Voor actuele openingstijden in en buiten het hoogseizoen en tijdens vakanties en feestdagen verwijzen wij je naar de website van het Stadsmuseum.

Marktstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
7041 AH, 's-Heerenberg