't Peeskeroute - 7 km

De ’t Peeskeroute is een afwisselende wandeling langs akkers, bronnen, enkele heideveldjes en veel bos van 7 km. In het Korterbos en de Keulse Slagen is goed te zien dat er hard gewerkt is om het bos natuurlijker te maken. U maakt de rondwandeling in ongeveer 2 uur en kunt starten bij 't Peeske, in Beek.

Het Bergherbos

Al van een afstand kunt u het Bergherbos, gelegen op een stuwwal tussen 's-Heerenberg, Doetinchem en Didam, zien oprijzen vanuit een vlak landschap van weilanden, akkers en dorpen.

Het ruim 1800 ha grote natuurgebied van Natuurmonumenten en de stichting Huis Bergh heeft vele hoogteverschillen die het wandelen hier en daar wat zwaar maken, maar de prachtige vergezichten maken de inspanning meer dan goed. Met haar kleine heidevelden en natuurlijke waterbronnen is het Bergherbos bijzonder en in elk seizoen de moeite waard om te bezoeken.

Bergherbos wandelkaart - Natuurmonumenten

Deze route is onderdeel van de Bergherboskaart, verkrijgbaar bij VVV Montferland. In deze kaart vindt u een elftal routes, in afstand variërend van 2 km tot 7 km, die door Natuurmonumenten zijn uitgezet in het Bergherbos.
 
Startpunt: Uitspanning ’t Peeske, Beek GPS N 51 54.137, E 6 11.893
Bewegwijzering: rode paaltjes
Openingstijden: van zonsopgang tot zonsondergang
Afstand: 7 km, 2 uur

Peeskesweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
7037 CH, Beek Gem Montferland