Wandelen in de voetsporen van het verleden o.l.v een gids.

Mechteld ten Ham wandeling, Smokkeltocht of een historische stadswandeling. Deelnemen aan een van deze tochten kan met een groep vanaf 10 personen. De kosten zijn €3.00 p.p. (geen extra boekingskosten). Vooraf aanmelden is noodzakelijk. vvv@montferland.info / 0316-291 404

De gids neemt u mee op een wandeling van een uur door en rondom het oude centrum van ’s-Heerenberg. De route hangt af van de door u gekozen wandeling:

Historische stadswandeling: De geschiedenis wordt verteld aan de hand van de bijzondere historische panden die u tegen komt op de wandeling. Voorbeelden daarvan zijn het kasteel Huis Bergh en het voormalige klooster Gouden Handen. Hierbij gaat het niet alleen om de buitenkant, de bouwstijlen, maar ook om te laten zien waar de meest markante inwoners van het stadje ’s-Heerenberg hebben gewoond en geleefd.

Mechteld ten Ham wandeling: Mechteld ten Ham was een van de laatste heksen in Nederland die de dood vond op de brandstapel. De gids brengt u met deze wandeling langs de plaatsen die in de laatste weken vooraf gaand aan haar vonnis een belangrijke rol hebben gespeeld. Een boeiende wandeling vol van verhalen en vooroordelen.

Smokkeltocht: Zo lang er grenzen en belastingen zijn is er smokkel. Hier in de grensstreek is het woord smokkel een begrip. De gids neemt u tijdens de wandeling mee langs het grenskanaal, de voormalige douane, het smokkelcafé  en het boterkruis. U hoort over de vele manieren waarop de smokkelaars de douane te slim af waren en niet te vergeten de Butternacht. Sterke verhalen met een kern van waarheid.  
 

Emmerikseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
7041 AV, 's-Heerenberg