Wijnmaken en proeven - Wijngoed Avitera

Verhoog je kennis over de wijnbouw in Nederland en wat er zo uniek is aan de wijngaard van Avitera in Montferland, luister naar het enthousiaste verhaal van keldermeester Huub in de professionele wijnmakerij van Avitera wijngoed en leer hoe je de kwaliteit van een wijn beoordeeld tijdens de workshop wijnproeven. Waar mogelijk passen we het arrangement aan, aan uw wensen.

Tijdens de ontvangst met een heerlijk glas Parelwijn van Avitera in de sfeervolle bodega krijgt u een korte introductie over de wijnbouw in Nederland. Vervolgens hoort en ziet u in de wijngaard van Avitera hoe het mogelijk is om zelfs in Nederland wijndruiven te telen. In de wijnkelder tussen wijnpers, stalen tanks en houten vaten verteld wijnmaker Huub hoe de druiven worden verwerkt tot kwaliteitswijn die zowel in binnen- buitenland brons, zilver en gouden medailles behaalden. Deze wijnen worden geproefd tijden de workshop wijnproeven. Hier leert u waar het verschil zit tussen een lekkere wijn en een lekkere kwaliteitswijn. Ook ervaart u het belang van een goede wijn-spijs combinatie. We sluiten of met een destillaat van Avitera, Smokkelgoud, Monfterlands pruufke of Heksenvlam.
Leuk, Lekker en Leerzaam.

Het arrangement kan worden uitgebreid met een lunch, barbecue of buffet.  Het arrangement is ook mogelijk met andere activiteiten in de regio, bijvoorbeeld een bezoek aan kasteel Huis Bergh, een actieve wandeling over de Toppenroute, Moutainbiken, een huifkartocht of een fietstocht door de omgeving op tandems.  Overnachten kan op Avitera wijngoed-camping of in een van de gezellige familie hotels of accommodaties in Montferland.

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs Kosten €14,50 pp. Kosten lunch, barbecue of buffet op basis van uw wensen.

* Gedurende het hele jaar op afspraak Voor groepen vanaf ca. 15 tot 50 personen