Zelf Munten Slaan in het Muntgebouw - Kasteel Huis Bergh

De heren en graven Van den Bergh hebben in het verleden muntbedrijven gehad in of bij hun kastelen. Van de voormalige muntplaatsen bestaat alleen de ’s-Heerenbergse nog. Op veler verzoek is de Oude Grafelijke Munt deze zomer geopend. Bezoekers kunnen zelf een munt slaan. Dit gebeurt onder leiding van de muntmeester. Voor bezoekers van Huis Bergh is een bezoek aan de Grafelijke Munt gratis.

Wanneer: Elke donderdag in juli en augustus.
Start: om 14.30 uur en 15.30 uur. Duur: 45 minuten.

Klik hier voor meer informatie over het muntgebouw en de muntslag.

Zomervakantie 2018 bij kasteel Huis Bergh
In de schoolvakantie (4 juli t/m 2 september) zijn er allerlei nieuwe activiteiten bij Huis Bergh: een workshop Aanvallen en verdedigen, zelf munten slaan in het Muntgebouw, spannende verhalen luisteren met een audiotour, of heerlijk fietsen en wandelen rondom het kasteel en door de prachtige kasteeltuinen. Huis Bergh is klaar voor een mooie zomer!

Speel Aanvallen en verdedigen in kasteel Huis Bergh tijdens de zomervakantie
Een aanval op een kasteel duurde vaak meerdere dagen, en iedereen hielp mee. Ook bij de verdediging. Welke technieken gebruikten de aanvallers en hoe konden de bewoners zo’n aanval dan het beste afwenden? Welke hulpmiddelen en wapens hadden ze tot hun beschikking? In een interactieve vorm leren kinderen van alles over het aanvallen en verdedigen van een kasteel. Ze laten zien wat ze kunnen en verdienen daarmee een mooi diploma. Elke woensdag in juli en augustus. Start om 13 uur. Duur: 1,5 uur.

Audiotour voor jong en oud
Er is nu een audiotour speciaal voor kinderen. Tijdens die audiotour hoor je verhalen over het kasteel, de vroegere bewoners ervan en interessante stukjes geschiedenis naar aanleiding van de kunstwerken. Je leert onder andere waarom mensen vroeger een geurbal bij zich hadden. En had je al eens gehoord van ridderclub De Orde van het Gulden Vlies? Voor (groot)ouders is er een audiotour voor volwassenen te beluisteren. Ook met spannende, interessante en soms emotionele verhalen over de rijke geschiedenis van het eeuwenoude kasteel.

Gelders Erfgoedfestival
In het kader van het Gelders Erfgoedfestival zijn fietsroutes gemaakt langs diverse grensplaatsen. Op 18 juli staat ’s-Heerenberg extra in de spotlight met leuke activiteiten, zoals een bezoek aan het kasteel, het Stadsmuseum of deelname aan een smokkelwandeling.

Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
rolstoeltoegankelijk toilet Ja
gehandicaptenparkeerplaats Ja