Coronavirus 

 

De maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19) kunnen gevolgen hebben voor jouw bezoek aan Montferland. 
De Rijksoverheid en het RIVM hebben voor heel Nederland maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Restaurants en cafés mogen op 1 juni vanaf 12 uur in de middag open. Er gelden wel regels:
  Binnen: Binnen mogen 30 gasten zijn - Je moet reserveren (vooraf of aan de deur) -Je moet aan een tafel zitten - Een medewerker vraagt of je verkouden bent, of koorts hebt. Heb je deze klachten, dan moet je thuisblijven. - Je moet 1,5 meter afstand houden.
  Buiten: Op terrassen mogen meer dan 30 mensen zitten, als er genoeg plaats is - Je moet aan een tafel zitten - Je moet 1,5 meter afstand houden van andere bezoekers - Mensen uit 1 huishouden, hoeven geen afstand te houden.

  Bij sommige Horeca is het nog steeds  mogelijk om af te halen of te laten bezorgen. Voor een Montferlands overzicht: Klik hier.

 • Alle evenementen zijn voorlopig afgelast.
 • Langzaam en met de nodige maatregelen gaan de musea in Nederland vanaf 1 juni weer open. Daar zijn we heel blij mee! Bekijk welke musea je kunt bezoeken in Montferland. Voor up-to-date informatie per museum verwijzen we je graag door naar de website van het museum zelf. Hier vind je informatie over hoe je je bezoek zo goed mogelijk voorbereid en lees je hoe je kunt reserveren.  
 • Vanaf 1 juni mogen bioscopen, theaters en concertzalen open. Je kunt naar de film, het theater of een concert.
  Er gelden wel regels: Binnen mogen 30 mensen zijn - Je moet reserveren - Een medewerker vraagt of je verkouden bent of koorts hebt. Heb je deze klachten, dan moet je thuisblijven - Je moet 1,5 meter afstand houden.
 • De natuurparken (en voor publiek toegankelijke bloemen- en plantentuinen) en pretparken zijn open, wanneer 1,5 meter afstand tussen aanwezigen bewaard blijft.  Eet- en drinkgelegenheden en terrassen blijven op deze locaties gesloten. De sanitaire voorzieningen voor gemeenschappelijke was- en douchegelegenheden blijven gesloten. Toiletten kunnen wel gebruikt worden.
 • Sauna’s blijven voorlopig gesloten. Zwemgelegenheden voor sport en bewegen in water zijn weer open. Er mag geen gebruik gemaakt worden van gemeenschappelijke was- en douchevoorzieningen. Toiletten kunnen wel gebruikt worden.
 • De voorwaarden waaronder campings en kampeerbedrijven geopend mogen zijn tot 15 juni, verschillen per veiligheidsregio. In Noord- en Oost-Gelderland (waar Montferland onder valt) : Verblijf in caravan toegestaan mits de plaats is voorzien van eigen sanitair. Verblijf in camper met eigen sanitair toegestaan.
  Vanaf 15 juni is het weer een stuk toegankelijker om te kamperen. Vanaf die datum mogen campings en kampeerbedrijven hun openbare sanitaire voorzieningen weer openstellen. Ook de restaurants op de campings mogen weer open. De openstelling is onder voorbehoud van de beperkte verspreiding van het virus en kan worden herzien wanneer de regering daar noodzaak toe ziet. 
  Neem voor de regels omtrent kamperen een kijkje op de website van de ANWB.
 • Vanaf 1 juni is het gebruik van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht, dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Reis alleen met de bus, tram, metro en trein als het niet anders kan. Ga zo ver mogelijk uit elkaar zitten. Houd bij een halte of op een perron wel 1,5 meter afstand. Buurtbus Montferland Lijn 196A&B  rijden tot nader bericht niet.

De Rijksoverheid stelt bovendien dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand tot andere personen moet behouden. Ook in Natuurgebieden.

Handige factsheet

Vanuit de Rijksoverheid is een handige factsheet gemaakt met de huidige regels en een stappenplan. Stap voor stap - wat kan wanneer?
Download & bekijk hem hier.

 

VVV Montferland

VVV Montferland locatie Gouden Handen is tijdelijk alleen een folderpunt. Je kun hier terecht voor gratis producten, folders en brochures.
VVV Montferland locatie Meulenvelden is tijdelijk gesloten.

Wij zijn per mail en Facebook  Messenger bereikbaar. Of telefonisch, laat dan een voicemail bericht achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld.  Bestel je brochures, wandel- en fietsroutes via onze webshop.

VVV Montferland Folderpunten
•Stadsmuseum Bergh, Marktstraat 3, 7041 AH ’s-Heerenberg.
Do. t/m Zo. van 12.30  t/m 16.30 uur.
Verkoopt ook boeken, kaarten en wandel- en fietsroutes 
Landal Stroombroek , Landweerswal 2, 7047 CE Braamt.
Iedere dag geopend.
Verkoopt ook souvenirs, kaarten, wandel- en fietsroutes
Broods , Beekseweg 1, 7038 EA Zeddam.
In verband met het coronavirus tot nader order gesloten.
 

Bezoek aan Montferland

Montferland opent stap voor stap. Gelukkig kunnen we weer veel meer dingen doen in ons Mooi Montferland. Bezoek aan Montferland is weer mogelijk en steeds meer ondernemers openen hun deuren. Plan van te voren goed je bezoek en boek vooraf tickets voor musea en attracties & reserveer tijdig bij je favoriete restaurant. Controleer of de locatie die je wilt bezoeken toegankelijk is. Door de genomen maatregelen kan het zo zijn dat de informatie per locatie op onze website momenteel niet actueel is. Voor up-to-date informatie verwijzen we dan ook graag door naar de website van de locatie zelf.

Evenementen met een landelijk karakter zullen voorlopig geen doorgang vinden. Een aantal evenementen zijn onder voorbehoud verschoven naar volgend jaar. 

Hou ook goed de informatie van de Rijksoverheid en het RIVM in de gaten over de huidige situatie en de maatregelen die genomen worden.
Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Kortom, plan je bezoek, hou 1,5 meter afstand om de verspreiding van Corona tegen te gaan en ga niet naar plaatsen waar het druk is. Doe ook alvast inspiratie op voor een bezoek aan Montferland via onze website. Blader bijvoorbeeld door brochures  en lees de mooiste achtergrondverhalen. Ook is Montferland online te bezoeken, virtueel & digitaal genieten van Mooi Montferland

Samen maken we er iets moois van.
Samen houden we Montferland veilig.

 

Meer info


Noodverordening Veiligheidsregio Noord Oost Gelderland:  www.vnog.nl 
Gemeente Montferland: www.montferland.info/alles-over-het-coronavirus-covid-19